Categories
ideer

Babyshower lege

10 ideer til babyshower lege

Skal du snart til at holde et babyshower men er du lidt i tvivl om hvad det er for noget underholdning du skal få sat i værks? Hvad med at lave nogle gode lege sammen! Her får du 10 forslag til sjove babyshower, som du og vennerne kan lave på dagen.

Sjove lege til babyshower 

babyshower legeGemmeleg

Hvad med at finde jeres indre barn frem og gå i gang med en rigtig god omgang gemmeleg? Nu hvor der er et barn der snart kommer ind i jeres verden, så er det en god ide at få noget øvelse før det kommer. 

Fangeleg

Fangeleg er en anden god måde at finde det indre barn frem er gennem en god omgang fangeleg.

Tampen brænder

Tampen brænder er vel lidt ligesom fangeleg, hvor man skal have fat i en ting eller en person så hurtigt som overhovedet muligt. I stedet for at sige varmere eller koldere kan i jo afspille en lyd med en baby, der griner, når personen er tæt på. Og så afspille en lyd med en baby der græder, når personen der leder er længere væk.

Sæt bleen på babyen

Det gode gamle spil om at sætte halen på æslet kan laves om til at skulle sætte bleen på babyen. Hav et stor billede af en baby sat op på væggen, sæt noget tape bleen og forsøg med lukkede øjne at give dem babyen en god ble på.

Baby-ble på tid

En anden sjov leg er at skulle konkurrere om hvem der kan sætte bleen på babyen først. Køb et par store babydukker og nogle bleer og gå i gang. Alt hvad i skal bruge er et stopur og godt humør.

Balancering

Når man er nybagt forælder skal man som regel balancere rigtig mange ting på en gang – bogstaveligt talt. Udfordrer derfor hinanden til at holde på flere og flere ting, inklusiv en stor babydukke. Den person der kan hold flest ting i hænderne og samtidig passe godt på deres baby vinder. Det er ikke helt så nemt som det måske lyder. 

Lyt til babygråd

Som nybagt forælder skal man kunne tyde sit barns gråd. De kan nemlig ikke rigtig kommunikere igen, når de er helt nyfødte, så ofte skal man være noget af en tankelæser.

Prøv at lytte til forskellige lyde af babygråd og skriv hver især ned på et stykke papir, hvad det er i tror babyen vil. En person skal selvfølgelig kunne alle svarene. Ellers er der ikke meget sjov ved legen. 

Hvem laver den bedste mælk?

Babyer skal have mælk og mange forældre bruger i dag en sutteflaske til at fodre babyen. Når man bruger en sutteflaske skal man sørge for at gøre det helt rigtigt og mælken opvarmes derfor normalt.

Men samtidig skal man være meget påpasselig med ikke at varme mælken alt for meget, da man dermed kan komme til at brænde babyen. Prøv derfor at konkurrere med hinanden om, hvem der kan lave den allerbedste sutteflaske. 

Hvem kan gætte tegningen?

Mange børn stikker som regel deres forældre en tegning i hænderne, når de bliver lidt ældre og kan holde på en farveblyant. Det er ikke altid lige nemt at se hvad det e tegningen egentlig skal ligne. 

For at træne jeres gode øje til at kunne aflæse tegningen kan i jo prøve at holde farveblyanten i den modsatte hånd af hvad i normalt bruger og så tegne noget bestemt. En anden person skal derefter gætte, hvad I har tegnet. 

Gæt kønnet

En stor ting for mange forældre er hvilket køn deres nye barn har. Forældrene, der ved hvad kønnet er, kan dermed give deres gæster mulighed for at gætte ud fra hvilke ledetråde, som de giver. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *